Ahad, Januari 18, 2009

PAS & PR menang di KT


ALLAHU AKBAR! Sesungguhnya kemenangan itu adalah milik Allah swt. Berkat gerak kerja yang bersungguh dan munajat kepada Allah swt maka kemenangan menjadi milik kita di Kuala Terengganu. Kemenangan yang diiringi dengan laungan takbir membesarkan Allah serta diringi airmata gembira ini menjadi bukti sesungguhnya kemenangan Islam sudah sangat menghampiri para pejuangnya. Ketika dunia sedang melihat umat Islam Palestin menangisi kematian saudara-saudara mereka akibat kekejaman Yahudi laknatullah, Allah mengurniakan kemenangan kepada kita di bumi Kuala Terengganu. Oleh itu kegembiraan yang sedang dirasai ini janganlah sampai kita lupa kepada penderitaan yang sedang dialami oleh saudara Islam kita di bumi Gaza. Perjuangan ini tidak ada hentinya selagi Islam tidak didaulatkan.
Rakyat di Kuala Terengganu telah membuktikan bahwa mereka telah begitu matang dalam permainan politik berparti yang menjadi teras kepada demokrasi di Malaysia. Walaupun berhadapan dengan begitu banyak sekali suapan dan jolokan atas nama pembangunan, ternyata
ia tidak menjadi habuan bagi mereka. Strateji kolot UMNO/BN yang digunakan pada setiap kali pilihanraya sudah ditolak oleh rakyat yang semakin celik dalam arena politik. Kemenangan yang didakwa oleh UMNO sebagai milik mereka sebelum turun bertarung telah menjadi sebaliknya. Anugerah Allah ini telah mendekatkan langkah Pakatan Rakyat menuju ke Putra Jaya. Setelah Mac 08, Permatang Pauh dan kini Kuala Terengganu, rakyat telah menghantar mesej yang sangat jelas bahwa BN sudah sampai kepenghujung jalan. Sangat malang kalau kita masih berada dalam kepompong lama dan menafikan kebenaran yang sudah terbentang. Allah menjelaskan menerusi firmanNya yang bermaksud "Sesungguhnya kebatilan pasti akan terhapus apabila datang kebenaran". Satu demi satu kebenaran terserlah, satu demi satu kebatilan terhapus dan satu demi satu kerusi BN terhakis, sudah cukup membuatkan masyarakat marhain yang celik hati membuat perhitungan apabila tiba masanya untuk mereka membuat pemilihan.
Sekalung tahniah kepada para petugas yang telah berkerja bersungguh-sungguh untuk kemenangan Islam. Segala tenaga dan wang ringgit yang dicurahkan demi kemenangan ini akan menerima habuannya disis Allah swt. INSYA'ALLAH. Sama-sama kita berdoa semoga terus istiqomah dalam perjuangan suci ini dan terus berada di saf hadapan bagi membela agama Allah. Ingatlah perjuangan Islam walaupun ia lambat tetapi bekekalan tetapi perjuangan sekular walaupun ia nampak hebat tetapi ia pasti akan hancur. TAKBIR!!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan